Noidan nokkonen

Oi nokkonen, ihanan ihmeellinen ja väkevä!


Tänään keräsin ensimmäiset nokkoset koriini. Olen odottanut näitä pieniä voimapommeja! Näistä valmistin heti tomaattista muhennosta kera sipulin ja ruusukaalin. Oli herkullista! Osan myös pakastin tulevaa ruokakäyttöä varten, ja osan kuivatan rohdpksia ja taikoja varten.


Etenkin näin keväällä nokkonen on vahvasti elämänvoimaa täynnä; kyseessä on suomen luonnon mineraalipitoisin kasvi. Rautaa löytyy moninkertaisesti enemmän kuin pinaatissa ja c-vitamiinia noin 10 kertainen määrä appelsiiniin nähden. Runsaasti piitä sisältävänä nokkonen vahvistaa hiuksia ja kynsiä. Sen sanotaan auttavan myös stressiin, voimattomuuteen, parantavan keskittymiskykyä, immuniteettia ja heinänuhaa. Puhdistaa munuaisia ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa lisäämällä virtsanerityystä. Kansanparannuksessa nokkosella on vihdottu kipuja pois.


Kasvista kerätään keväällä pienet taimet ja myöhemmin kesällä latvat, syksyllä siemenet. Sopii ruuanlaitossa sekä tuoreena että kuivattuna erinomaisesti esimerkiksi erilaisiin muhennoksiin, lättyihin, sämpylöihin ja keittoihin. Voit valmistaa siitä teetä, yrttisuolaa ja viherjauhetta, laittaa kylpyyn tai uuttaa viinaan rohdostipoksi.


Taikuudessa nokkonen liitetään tulen elementtiin ja sitä käytetään henkiseen suojaukseen, vahvistumiseen ja omien rajojen ylläpitämiseen. Tämä on helppo ymmärtää, onhan se pisteliäs ja voimauttava ihmekasvi!

Kun kaipaat nokkosen taikavoimia avuksesi, voit kantaa sitä mukanasi taskussa tai pussukassa, liottaa sitä kylpyveteen tai ottaa sisäisesti. Muista kertoa kasville mitä apua siltä kaipaat; ääneen lausuttu pyyntö saa sen voimat aktivoitumaan.